Your Ad Here



<< July 2014 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31



My site is listed at SurfGopher

sUPPORT bANNER dan Plug


Free Hit Counter

Top Business Blogs




rss feed



Thursday, July 24, 2014
Dulu satu, kini dua.

Ya. Seingat aku bila aku tulis blog ini dulu, memang aku tak sangka masih boleh stay lama dengan blog ini. Walaupun kekadang bertahun lamanya tak update atau tulis sesuatu. Tak sangka aku masih gagah menulis diblog ini. Serius. Masih tak sangka blog ini masih wujud ke hari ini. Blog ini adalag legasi lama yang telah lama ditinggalkan. Apakah yang harus aku lakukan dengan blog ini pada fasa yang seterusnya? Terus menulis atau membiarkannya? Entahlah. Yang pasti, mungkin jadi peluru untuk senjata-senjata baru yang telah lama aku tulis selama ini. HAHA. Apapun, harap projek Spa Ampang dan juga projek Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27 ini akan membantu aku meraih sedikit duit sampingan untuk menyambut hari raya tahun ini. Haha. Selamat hari raya Aidilfitri.

Posted at 12:43 pm by rebana
Kalau berani komenlah !  

Tuesday, July 01, 2014
Lamanya tak datang blog ni..

Tiba-tiba.. terasa pula nak login akaun blogdrive ni. Bila tengok, baru tahu blog dah deactivatekan sebab dah bertahun lamanya tak login disebabkan tidak aktif lagi diblog ini. Inilah blog PERTAMA aku yang mengajar aku macam-macam perkara. Tak sangka, masih boleh diaccess walaupun artikel terakhirnya aku sendiri tak ingat waktunya. Dan dikala malam yang sepi ini.. aku sedang menonton perlawanan antara argentina menentang swisszerland yang sedang masuk ke masa tambahan. Haha.. Tak tahu siapa yang akan menang. Kita tunggu dan lihat sahaja. Apapun..aku akan cuba taip lagi kat sini kalau ada masa. Babai semua.

Posted at 10:59 am by rebana
Kalau berani komenlah !  

Thursday, January 12, 2012
Terima kasih.

Dah lama aku tak menulis kat sini. Bertahun lamanya. Tadi try masuk balik blog ni, try beberapa kali cuba password, ada yang kena. So, bolehlah buat post baru. Tak tahulah lepas ni akan tulis lagi kat sini atau tidak. Dah lama benar aku tulis blog. Dari sejak aku jumpa blogdrive ni sampailah dah ada blog dot com sendiri. Dan kini dah ada beratus blog yang berlainan extension. Aku tak tahu sampai bila aku akan menulis, tapi sebab benda ni macam dah sebati, mungkin aku teruskan. Sorang-sorang yang aku tinggalkan sejak zaman sekolah dulu, akhirnya semuanya dah berkahwin. Baguslah. Ada sebab jadi semua perkara tu. Mungkin mereka faham mengapa aku akhiri tu semua. Aku belum mampu pada waktu itu. Tapi semuanya tak berapa faham dan mahukan aku jadi yang terbaik. Aku bukan seorang yang hebat. Aku masih lemah dan banyak kelemahan. Sampai satu tahap, aku akan pergi juga. Aku akan mati. Tinggalkan dunia ini. Waktu itu, saat-saat terakhir aku kat dunia ni, aku tak tahu apa yang akan aku fikirkan. aku tak tahu siapa yang aku akan ingat dan aku tak tahu, apa perkataan terakhir yang akan aku ucapkan. Tapi yang pasti, aku dah lama maafkan segala silap dan salah korang semua. Dan aku pohon kemaafan atas apa yang aku buat. Apapun, all the best untuk sesiapa yang pernah kenal akan diri aku ni. Walaupun aku ni tak seberapa, tapi korang masih sudi berkawan dengan aku. Terima kasih. Terima kasih.

Posted at 01:21 pm by rebana
Kalau berani komenlah !  

Saturday, January 16, 2010
I'm just another guy

I'm just another guy in this person life. So, just forget about him. He is not anymore like 10 years. He already died. Changes to new person. New person. Again. New person. He forget about the past. He still same. Just something change in his hearts.

I'm just another guy in this person.

Yap. I take over this person life. No need to angry with me. I'm just need to fill the hole deep in his hearts. His hearts deeply hurts. No one notice about it unless us. People in his body, in his feeling. Only us notice about what happen to that person. He will never come back. Might be. He will choose to come back if he want. But now, we take over this nice person body. He is not anymore the same person you know. We are different people. So, you never can reach his feeling anymore.

Unless, he want that way. Then, we are leaving.

If not,

You just need to face us. The new feeling who take over this person body and feeling.


Posted at 09:41 am by rebana
Comment (1)  

Monday, September 07, 2009
Semuanya hanya satu. Kepercayaan

Benda yang pasti, kita tak pasti
benda yang berlalu, belum tentu takkan berlalu
tapi apa yang pasti
kita pasti akan lalu benda yang perlu kita lalu..

kenangan pasti hadir dan pergi
kenangan pasti pahit dan manis
kenangan pasti biru dan hijau
kenangan yang pasti, dia pergi. Mereka pergi..

sesuatu yang indah, pastinya buruk
sesuatu yang buruk, pastinya indah bagi pandangan mata yang berbeza
pada hati yang berbeza
pada jiwa yang merasa
pada manusia yang bersatu

apa itu cinta?
apa itu rasa?
apa itu suka?
apa itu sayang?
Semuanya hanya satu. Kepercayaan.

Tanpa kepercayaan
tiada cinta
tiada rasa
tiada suka
tiada sayang
Tanpa kepercayaan, tanpalah dia..tanpalah mereka
disisiku.

Posted at 08:25 pm by rebana
Kalau berani komenlah !  

Monday, November 10, 2008
Anugerah

Satu perkara yg membuatkan hidup aku kembali bersemangat, pabila aku percaykan mereka. Aku yakin mereka akan faham walaupun ianya sukar untuk meruntuhkan ego mereka. Aku tahu ada sesuatu yg menentang aku dan aku tahu aku bakal pergi dan membiarkan ia menguasai..

HIdup ini tidak lama. Maut pula pasti. Kehilangan yg telah aku alami, mungkin tidak sesiksa mereka yg kematian insan yg mereka kasihi. Tapi aku yakin. Pastu sesuatu bakal menanti.

Aku tahu mereka menyintainya. Mereka merinduinya. Tetapi mereka tidak tahu apa yg perlu lakukan. Mereka bukan ditempat aku. Jadi mereka tidak tahu bagaimana untuk bertindak. Semuanya perlu dilakukan oleh diriku. Apakah aku begitu penting? Penting kita diperlukan, tidak bila tiada keperluan..

Benar. Hidup ini indah. Hidup ini juga agak palat. Tapi sepalat-palat hidup ini, aku akur yg mencintai dan dicintai itu satu anugerah yg tidak dapat aku lupakan..

Bukan aku.

Posted at 06:53 am by rebana
Comment (1)  

Friday, September 05, 2008
Masih Rindukah dia?

Rasanya dah lama aku tak borak kat sini. Biasalah sangat sibuk dengan blog-blog aku yang lain. Aku cuba buat sesuatu yang lain walaupun aku tahu ianya agak sukar.

Satu yang aku perlu tahu. Aku perlu berubah sekarang. Jika aku terlambat, pastu sesuatu akan terlepas dari gengaman aku.

Bulan puasa kali ini memberikan kembali kepahitan dan kesakitan lama. Kenapa ia kembali walaupun aku harap ianya tidak kembali. Aku rindu akan kesakitan itu walaupun ia mungkin memudaratkan aku. Aku tidak tahu apa perlu buat. Teruskan sahaja sisa-sisa yang masih muda ini.

Ok. Itu saja. Aku baru je lepas sahur. Jika kau masih mengunjungi blog ini. Ketahuilah, aku masih rindu. Walaupun aku tidak tahu engkau rindu atau tidak..

Posted at 02:53 pm by rebana
Kalau berani komenlah !  

Next Page